NAD

New Acoustic Dimension

NAD staat voor New Acoustic Dimension: het merk dat al meer dan 40 jaar boven aan het verlanglijstje staat van de muziek- en video-liefhebbers, die hogere eisen aan de componenten van hun hifi installatie stellen.

Waarom zij uitgerekend voor NAD kiezen? Omdat NAD Hifi speciaal vóór hen ontwikkeld werd dóór andere muziekliefhebbers. En omdat de AV-apparatuur voor film- en tv-fans ontworpen werd door mensen, die daar ook van bezeten zijn.

Waarbij een no-nonsense benadering voorop stond! Want laten we eerlijk zijn: wat heeft u aan raadselachtige technische specificaties, die alleen voor ingewijden te begrijpen zijn en die bovendien slechts maar een deel van het verhaal vertellen? Het komt maar al te vaak voor dat van al die indrukwekkende cijfers en grafieken, die zo breed uitgemeten worden in prachtig glanzende brochures, weinig merkbaar is als u een CD afspeelt of naar een film kijkt en luistert.

Denk nu niet, dat de specificaties van NAD apparatuur onderdoen voor die van andere merken. Integendeel: NAD kan zich ruimschoots met de concurrentie meten. Alleen: bij NAD gaat men niet uit van de techniek, maar van wat die techniek moet voortbrengen: it's the sound that counts!

De ontwerpers van NAD gaan uit van de realiteit: zij stemmen hun ontwerpen af op de omgeving, waarin u het geluid beluistert. Met als gevolg, dat de geluidskwaliteit (nog) hoger is dan de specificaties doen vermoeden. Bovendien gaan de ontwerpers ervan uit, dat u uw apparatuur gemakkelijk en intuïtief wilt kunnen bedienen. En dat u dus geen behoefte heeft aan vrolijke maar eigenlijk zinloze lampjes of aan toetsen en knoppen die u zelden of nooit zult gebruiken en in feite ook niet nodig heeft. Trouwens, het geld, dat deze overbodige franje kost, kan toch veel beter besteed worden: aan de binnenkant in plaats van aan de buitenkant? !

Het kan niet vaak genoeg benadrukt worden: NAD kiest de zijde van de consument. Werkelijk ieder Hifi en audio-video component van NAD plaatst geluidskwaliteit boven alles. De NAD-ontwerpers streven er constant naar om datgene wat bespaard wordt op overbodige en 'glimmende' extra's te gebruiken voor waar het werkelijk om gaat: de prestaties.

 

Classic Line

NAD classic line

Een apparaat uit de Classic Line van NAD is altijd duidelijk herkenbaar: het functionele maar minimalistische design doet niet vermoeden welke bijzondere technieken er onder de kap zitten. De voornaamste filosofie van NAD is altijd geweest dat de aandacht primair naar het ontwerp en de kwaliteit van de schakeling uit moet gaan. Want NAD investeert graag in zaken die er echt toe doen. En dat de NAD Classic Line daarbij gebruik maakt van de meest moderne technieken, dat mag u van ons aannemen. Handige functies als het door NAD ontwikkelde Soft Clipping hebben al menig luidspreker voor een voortijdige reis naar de eeuwige jachtvelden weten te behoeden.

De revolutionaire Full Disclosure Power (FDP) vermogensopgave geeft precies aan hoeveel watt versterkers onder praktische omstandigheden werkelijk kunnen leveren. Dat levert minder spectaculaire specificaties op, maar NAD gelooft in eerlijke communicatie. De adaptieve PowerDriveTM schakeling zorgt ervoor dat de versterkers onder elke belasting een optimale combinatie van stroom en spanning leveren, wat ook de dynamiek ten goede komt. Maar de echte NAD kwaliteiten komen pas goed tot uiting als u uw favoriete muziek of film start: want dan laat de NAD Classic lijn u genieten. Puur...en simpel.

 

Theatre Line

NAD theatre line

De Theatre Line van NAD levert in elke prijsklasse indrukwekkende prestaties. Zowel op technisch als klankmatig vlak is de Theatre Line ontworpen om de gebruiker een onvergetelijke home-cinema ervaring te bezorgen. Geavanceerde meetsoftware in de home-cinema receivers en home-cinema voorversterker zorgt voor een optimale aanpassing aan de ruimte, en daarmee voor de best mogelijke weergave op maximaal 8 zitplaatsen.

De revolutionaire Full Disclosure Power (FDP) vermogensopgave geeft precies aan hoeveel watt de versterkers in de home-cinema receivers onder praktische omstandigheden werkelijk kunnen leveren. Dat levert minder spectaculaire specificaties op, maar NAD gelooft in eerlijke communicatie. De adaptieve PowerDriveTM schakeling zorgt ervoor dat de versterkers onder elke belasting een optimale combinatie van stroom en spanning leveren, wat ook de dynamiek ten goede komt. De Blu-ray spelers geven ook DVD’s haarscherp weer door middel van hoogwaardige upscaling, en ze kunnen de nieuwste HD-geluidsformaten als Dolby TrueHD, DTS HD en Master Audio weergeven.

 

Lifestyle Line

NAD lifestyle line

Met de Lifestyle Line brak NAD rigoureus met het functionele maar minimalistische design van haar behuizingen. De voornaamste filosofie van NAD is altijd geweest dat de aandacht primair naar het ontwerp en de kwaliteit van de schakeling uit moet gaan. Desondanks achtte men de tijd rijp om eens een wat speelsere verpakking voor een nieuwe lijn van eenvoudig te bedienen alles-in-1 apparatuur te bedenken. Met daarin uiteraard wel de beproefde NAD technologie, want het design mag nimmer ten koste gaan van de kwaliteit van de weergave.

Het resultaat is de met een Red Dot Design Award bekroonde VISO serie, die voor de techniek gebruik maakt van de kennis en ervaring die is opgedaan met de hoogwaardige Theatre Line. Ook het bedieningsgemak van de Lifestyle Line is niet vergeten. Daarvoor zorgen onder andere de afstandsbediening met leerfunctie en de geïntegreerde iPod bediening met weergave op het display van de VISO wanneer NAD’s eigen iPod dock wordt gebruikt.

 

MASTERS SERIES

NAD master series

De ontwerpers van NAD kregen voor de Masters Series een eenvoudige opdracht mee: maak een tijdloos industrieel ontwerp dat tegelijkertijd kracht en verfijning uitstraalt. De robuuste aluminium behuizing werd voorzien van afgeronde hoeken, een bescheiden display en fraai vormgegeven druktoetsen. Forse koelribben op de zijpanelen van de versterkers en een fijnmazig rooster aan de bovenzijde van de Masters Series moeten voor de broodnodige koeling van deze krachtige producten zorgen. Maar de Masters Series is meer dan een mooi jasje: het is de culminatie van bijna 40 jaar ervaring met het ontwerpen van hoogwaardige muziekapparatuur. De producten in de Masters Series bieden het beste dat op het gebied van muziekweergave te koop is. En daarbij verliest NAD ook bij deze prestigieuze serie nooit de prijs uit het oog. Masters Series: High End voor een realistisch budget.

 

Bluesound integratie

NAD CI 580 – BluOS Multi zone speler

  • vier zone BluOS speler
  • Ondersteunt hoge-resolutiegeluid tot 24-bit/192kHz*
  • Muziekstreaming via gigbit LAN, en direct vanaf USB
  • IR-ontvanger met leerfunctie, zodat je hem ook als TV-luidspreker kunt gebruiken
  • Volledige multiroom-integratie met andere Bluesound-componenten, en met NAD-versterkers/receivers met MDC-module

De CI 580 Mulit Zone speler is een vier zone streaming-speler met het BluOS-systeem. Hij kan vier verschillende ruimtes gelijktijdig voorzien van signaal via losse eindversterkers en/of actieve luidsprekers hifi-(inbouw)luidsprekers aan. Hij ondersteunt 24-bit-audio bestanden, wat benadrukt dat het een streaming oplossing voor echte audiofielen is.

Het Custom Install ontwerp van de CI 580 maakt hem praktisch plaats baar in een 19' rack (1U hoogte). Alles is aan te sturen met een smartphone/tablet/PC/MAC . inmiddels zijn ook drivers beschikbaar voor o.a. Control4, RTI en vele andere domotica besturingssystemen. 

Met de BluOS controller-app heb je een totaaloverzicht van al je muziek, met albumhoezen en alle functies die je maar nodig hebt. Je krijgt ook toegang tot Tidal, Spotify Connect, Deezer en andere streamingservices*. En je kunt alle muziekformaten die er bestaan – inclusief 24-bit – afspelen met een schitterende kwaliteit.

 

NAD Bluesound
 

Graag zelf ontdekken? Reserveer nu uw vrijblijvende demonstratie in onze showroom!

Naam *
Naam
Gewenste datum
Gewenste datum
Gewenst tijdstip
Gewenst tijdstip