LG UHD TV

LG heeft tijdens de elektronicabeurs CES een nieuwe lijn oled-televisies geïntroduceerd. Het gaat in totaal om zeven modellen en de schermen hebben diagonalen van 55, 65 en 77 inch, met een resolutie van 3840x2160 pixels.

Het gaat om twee modellen van 77 inch, waarvan er één een gebogen scherm heeft. Dat vermeldt LG in de aankondiging. Verder heeft het bedrijf drie ontwerpen met een diagonaal van 65 inch gepresenteerd, waarbij het gaat om één gebogen tv en twee platte varianten. LG heeft daarnaast nog twee kleinere 55"-modellen getoond. Een daarvan heeft een gebogen scherm, terwijl het andere een traditioneel ontwerp heeft. Alle versies zijn oled-televisies met een resolutie van 3840x2160 pixels.

LG stipt in de aankondiging voornamelijk de zwartwaardes en de kleurenweergave van oled in combinatie met LG's wrgb-paneel aan. Wrgb bevat naast rode, groene en blauwe ook witte subpixels. Het elektronicabedrijf spreekt verder over de geluidssystemen van de televisies. Die systemen zijn ontwikkeld in samenwerking met het Amerikaanse audiomerk Harman Kardon. De modellen zijn verder uitgerust met versie 2.0 van webOS, wat onder meer de starttijden moet verlagen en volgens LG het gebruiksgemak vergroot. Meer details heeft LG niet vrijgegeven.

LG heeft eerder al aangekondigd met uhd-tv's met een nieuwe Wide Color led-technologie te komen. Daarnaast worden tijdens de CES modellen met een uhd-resolutie op basis van quantum dots getoond.