Op de CES-beurs in Las Vegas heeft Sony zijn nieuwe televisies voor 2015 voorgesteld. De nieuwe 4k-televisies zijn voorzien van Android TV en krijgen een speciale processor mee om de beeldkwaliteit te verbeteren.

De meest in het oog springende nieuwe Sony-tv is de dunne X90C, die verkrijgbaar zal zijn met schermdiagonalen van 55" en 65" en is voorzien van een uhd-beeldpaneel. Volgens Sony is de X90C de dunste lcd-televisie ter wereld, doordat de dikte, gemeten op het dunste punt, slechts 4,9 millimeter bedraagt. Ook levert Sony een speciale beugel mee waarmee de tv zonder tussenruimte aan een muur gehangen kan worden. Om de strakke muurmontage mogelijk te maken zijn er enkel aan de boven- en onderkant van de behuizing ventilatiesleuven aanwezig.

 

Sony's 2015-televisies met 4k-paneel zijn allemaal voorzien van Sony's 'X1'-processor, die helderheid, kleur en contrast van het bronmateriaal moet verbeteren. De beeldkwaliteit van bronmateriaal van lagere kwaliteit wordt volgens Sony daarmee opgewaardeerd naar 'bijna 4k-kwaliteit'. Daarnaast worden alle televisies met een 4k-paneel voorzien van Android TV. Ook de nieuwe W75C-, W80C- en W85C-modellen, die met een full-hd-paneel zijn uitgerust, krijgen Android TV. Goedkopere full-hd-televisies moeten het met Sony's eigen smart-tv-software doen. De nieuwe modellen zullen vanaf februari beschikbaar zijn.