Na een pauze van enkele jaren heeft Apple de vierde versie van zijn mediaspeler Apple TV aangekondigd. Voor het kastje heeft de fabrikant een nieuw besturingssysteem gemaakt met de naam tvOS. Bovendien komt er een App Store met games en apps voor de mediaspeler.

 

De bediening van de Apple TV gaat via een aanraakgevoelig gedeelte van de afstandsbediening van de mediaspeler aan de bovenkant. Bovendien werkt Apples spraakassistent Siri op de mediaspeler, waarmee gebruikers kunnen switchten tussen apps, films en series kunnen zoeken op bijvoorbeeld naam van de acteur. Daarbij doorzoekt de software niet alleen iTunes, maar ook onder meer HBO en Netflix.

Daarnaast legt Apple veel nadruk op gaming. Zo komen er onder meer iOS-titels naar Apple TV zoals Crossy Road, maar ook consolegames als Disney Infinity. Onder meer iPhones en iPod touch-modellen zijn inzetbaar als controller voor Apple TV's. De afstandsbediening werkt bovendien met bewegingsbesturing, zoals de controllers van de Wii en PlayStation Move.

De Apple TV draait op een Apple A8-soc, die ook in de iPhone 6 zit. Het heeft aansluitingen voor hdmi en ethernet en op het gebied van draadloze interfaces heeft het bluetooth 4.0 en wifi-ac. De mediaspeler gaat in oktober in de verkoop met een verkoopprijs van 149 dollar voor de 32GB-versie en 199 dollar voor de 64GB-variant.

*Door Arnoud Wokke, woensdag 9 september 2015 20:25